Haber

12 yılda bir ilk: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suriye’ye gidiyor

Suriye hükümetinin 12 yılın ortasında dışişleri bakanlığı düzeyinde Suudi Arabistan’a yaptığı ilk ziyaretin ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan’ın bugün Suriye’nin başkenti Şam’a gideceği bildirildi. .

Sputnik’in haberine göre, Enformasyon Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan’ın bugün resmi bir ziyaret için Şam Uluslararası Havalimanı’na geleceği ifade edildi. Suriye’ye.”

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI 12 NİSAN’DA SUUDİ ARABİSTAN’DAYDI

Bakan Faysal bin Ferhan’ın öğleden sonra başkent Şam’a gelmesi beklenirken, ziyaret Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’ın 12 yıl aradan sonra 12 Nisan’da Suudi Arabistan’a yaptığı ilk resmi ziyaretin ardından geldi.

Mikdat’ın Suudi Arabistan ziyaretine ilişkin Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mikdad’ın “iki kardeş ülke arasındaki ortak değere sahip konuları ve ikili ilişkileri görüşmek üzere Suudi Arabistan’ı ziyaret ettiği” belirtildi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’nın haberinde, “Suudi Bakan Faysal Bin Ferhan, mevkidaşı Faysal Mikdad’ı Suriye’nin güvenlik ve istikrarını korumaya yönelik siyasi bir çözüm bulmak, Suriyeli mültecilerin anavatanlarına dönüşlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’ye ulaşmak için ağırladı.” insani yardım.”

Mikdad’ın ziyareti, Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana Suudi Arabistan’a yaptığı ilk ziyaret oldu. (DIŞ HABERLER)

haber-altinozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu