Haber

Ali Mahir Başarır: “İnsanlar Deprem Bölgesinde Mücadele Ederken Siz Mersin’i Burayı Kazıyorsunuz”

Silifke Tisan’da yapılacak bin 200 konutluk inşaat projesine ilişkin CHP Mersin Milletvekili Ali Uzman Başarır, “Onbinlerce vatandaşımız enkaz altında ama bu zihniyet utanmadan burayı inşaata sokuyor ve şu anda da inşaat devam ediyor. İş makinaları burayı talan ediyor. Utanmanız yok mu?” Şu anda bu iş makinaları, burada çalışan işçilerin hepsi Hatay, Maraş, Malatya’da deprem bölgesinde olmalı. Hatay’da, Malatya’da, Maraş’ta halk çarpışırken, siz burada Mersin’i kazıyorsunuz.”

CHP Mersin Milletvekili Ali Becerikli Başarır, Silifke’nin Yeşilovacık ilçesine bağlı Tisan’da üretimine başlanan bin 200 dairelik inşaat projesiyle ilgili hükümeti eleştirdi. Başar dedi ki:

“ÖZÜR DİLERİM UTANAK DİYECEĞİM AMA BU HİSSEYİ ZATEN KAYBEDİN”

“Mersin Silifke Tisan’dayız. Burası Türkiye’nin en keyifli, dünyanın en keyifli 13 koyundan biri ve şu anda onbinlerce vatandaşımız deprem bölgesinde hayatını kaybetti. Onbinlerce vatandaşımız. enkaz altında ama bu zihniyet utanmadan, mahcup olmadan burayı inşaata sokuyor” diyen “Şu anda iş makineleri burayı talan ediyor. Hiç utanman yok mu? Şu anda bu iş makinaları, burada çalışan çalışanların hepsi Hatay, Maraş, Malatya deprem bölgesinde olmalı. Burada şantiyede ve bu ülkede 1.200 konut yapacaksınız. Deprem yüzünden, inşaat yüzünden, plansız yapılaşma yüzünden, beton talanlarınız yüzünden ve utanmadan, Hatay’da insanlar Maraş’ta Malatya’da savaşırken siz burada Mersin’i kazıyorsunuz.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE ŞİRKETİ DOĞAYA KARŞI BAŞLADI”

Ben anlamıyorum Recep Tayyip Erdoğan ve şirketi doğaya karşı duruyor, yeşile karşı ayağa kalkıyor, depreme, afete karşı ayağa kalkıyor ve sonuç Hatay’da bakın işte Hatay, üç saat sonra Hatay’dayız. ve bu plansız inşaat ve inşaat nedeniyle insanlar öldü ve inşaat makineleri burada. doğayı öldürüyor. Yazık ki Türkiye’nin en güzel koylarından bin 200’ü yapılacak ve buna dava açtılar. Mersin Büyükşehir Belediyesi davanın sonucunu beklemiyor. Deprem beklemiyorlar, yargı beklemiyorlar, insanları dinlemiyorlar. Kim, hangi bürokratlar buradan daire aldı diye soruyorum. İmza atan bu şehrin yöneticileri daire aldı mı, almadı mı? Ama şunu bilsinler, iki ay daha burayı kazacaklar. Üç ay sonra o greyderlere bindirip Hatay’daki müteahhitler gibi cezaevine gönderiyoruz.

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“İNSANLAR DEPREM YAPTIKTAN SONRA TİSAN RANTA YER ALIYOR”

“Türkiye’nin ve dünyanın en keyifli koylarından biri olan Tisan bugün kiraya kurban ediliyor. Depremde Hatay, Maraş ve Malatya’da insanlar göçük altında kalırken, kira uğruna talan edilen Tisan’a yazıklar olsun” Burada yerel yöneticilere yazıklar olsun.Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu rant sisteminin son bulacağı gün çok yakındır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu