Haber

Bakan Bozdağ: Mülkiyet ihtilaflı konularda sorumsuz vatandaşa konut sağlayacağız

KAHRAMANMARAS merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’ın Hani ilçesini ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Mal ihtilafı olan konularda vatandaşa ihtilafsız lojman sağlayacağız.” yasal anlaşmazlıklar veya diğer sorunlar. Sorunlu yerlerde dahi sorunsuz teslimat yapacağız” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılardan etkilenen Diyarbakır’ın Hani ilçesini ziyaret etti. Kaledibi Mahallesi ve Topçular Uysal mezrasında da incelemelerde bulunan Bakan Bozdağ, depremzedelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Vali Ali İhsan Su ile esnafı ziyaret eden Bozdağ, deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Esnaf ve depremzedelerin taleplerini dinleyen Bakan Bozdağ, “El ele vereceğiz, Allah’ın izniyle birlikte inşa edeceğiz. Bütün bu sorunları çözeceğiz. Vatandaşlara da konularda ihtilafsız konut sağlayacağız.” Uyuşmazlık yani vatandaşa ev.Verdiğimizde müşterek tapuyu kendisine vereceğiz, müstakil olacak, kat mülkiyeti olacak, tapusu onun olacak. Rastgele uyuşmazlık, rastgele başka bir sorun yok. Bunların olmasını önlemek için yaptığımız her şeyde hukuken sorun olmayacak şeyler yapacağız” dedi. ‘DEPREM BÖLGESİNDEKİ TOKİ KONUTLARINDA HASAR YOK’

“Bir yıla ihtiyacımız var. Sizden ricamız bize bir yıllık süre ve bu süre içinde sabır verin. Allah’ın izniyle bir yılda görürsünüz. TOKİ son 20 yılda 1 milyon 500 bin konutu vatandaşlarımıza teslim etti. .Zelzele bölgesinde, evlerin hiçbirinde hasar yok.Bu deprem vesilesiyle sağlam yapıldığı görüldü.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu