Haber

Bakan Murat Kurum: Yaptığımız her yatırımı cennet vatan için yapıyoruz

ensonhaber.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde meydana gelen tahribatın yaralarını sarmak için süreksiz yaşam alanlarının yapımına ve eş zamanlı olarak kalıcı konut inşaatlarına hızla devam ediyor.

Bakan Murat Kurum, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 897 afet evinin temeli ile 659 konut ve 61 dükkanın anahtar teslim töreni için geldiği Şanlıurfa’da konuştu.

Bakan konuşmasında bin yıldır çadır kurduğumuz bu kadim coğrafyada çok acıların yaşandığını belirterek, son yıllarda yaşanan acıların deprem, sel ve yangınlarla arttığını vurguladı.

Kurum, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

“Bin yıldır olduğu gibi yine Allah’a tevekkül ettik, birbirimize güvendik! Birbirimize destek olduk”

Bakan Kurum, ülkenin zor günlerden geçtiğini ancak bu zor günlerin hep birlikte aşılacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin bir yanında depremler, bir yanında sel, bir yanında yangınlar gördük. Kardeşlerimizi, canlarımızı, şehitlerimizi toprağa verdik. Ama biz büyük bir milletiz, biz büyük bir devletiz. Bin yıldır olduğu gibi; Yine Allah’a güvendik, birbirimize güvendik! Birbirimize destek olduk. Zorluklara göğüs gerdik, yılmadık! Gücümüz tükenirse, dostumuzdan yanımızdaki kardeşimizden takviye alırız! Ve şükürler olsun ki bugün, bu zorlukları her zaman birlikte aşabileceğimizi gösterdiğimiz gün! 11 ilimizde olduğu gibi; Şanlıurfa’mızda asrın felaketinin ardından takviye olarak yaralarımızı yeniden sarıyoruz. Burası Şanlıurfa! Burası peygamberler şehri Şanlıurfa! Dayanışmanın birlik ve beraberlikten güç aldığı Şanlıurfa burası! İşte Şanlıurfa’daki yeni huzurlu eviniz! İşte stenin hoş geldin!

“Depremden sadece 15 gün sonra yeni sözleşmelerimizi imzaladık. 46. günde temellerimizi attık”

14 Mayıs’ta seçimlerin yapılacağını hatırlatan Bakan Kurum, muhalefetin Türkiye’yi 100 yıl geriye götürmek istediğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

14 Mayıs’ta seçim var. Bir tarafta ne var biliyor musunuz? Bir yanda Türkiye’nin Yüzyılı diyenler var. Diğer tarafta ne olduğunu biliyor musun? Türkiye’mizi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var. Sarsıntıdan sadece 15 gün sonra; Yeni sözleşmelerimizi imzaladık. 46. ​​günde temellerimizi attık. Bugün Şanlıurfa’daki 100 bininci evimizin sözleşmesini yapıyoruz, temellerini atıyoruz, büyük bir heyecanla açılışını yapıyoruz. 319 bin konutu teslim edeceğiz. Toplam 650 bin yeni konut yaparak afet bölgesini, Şanlıurfa’yı, ilçeleri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bu kimin sözü biliyor musunuz? Bu göz güçlü Türkiye’nin sözüdür. Bu, Cumhurbaşkanımızın, genel liderimizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür.

“Sen toplayıp dağıtanlarla değil, söz verenlerle beraberdin.”

Cennet arazimiz için yaptığımız her yatırımı yapıyoruz! Şanlıurfamız için yapıyoruz. Attığımız her adımı bu bereketli toprakların kalbi Şanlıurfa’mız için atıyoruz! Milletimizin duasını almak için, hayır dualarını almak için işlerde yarışıyoruz. İşin siyasetini yapıyoruz. Hedefimiz her zaman kusursuz olmuştur. Çünkü sen bizim davamızsın, sen bizim aşkımızsın, sen bizim davamızsın! Gayemiz ve sevgimiz Şanlıurfa’daki kardeşlerimizdir. Çünkü sen tembelin değil, çalışkanın tarafındaydın; Toplanıp dağılanların yanında değildin, konuşup konuşanların yanındaydın! Azizlerimizi onurlandıranlarla birlikte oldunuz. Cumhurbaşkanımızla, Cumhurbaşkanımızla bir oldunuz. O yüzden her şey Türkiye için! Diyoruz.

“14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızla birlikte Anadolu’muzu ve Şanlıurfa’mızı ayağa kaldırmaya devam edeceğiz”

Asrın felaketinin, asrın lideriyle aşılacağını belirten Bakan Kurum, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde üstesinden geleceğiz! 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızla birlikte; Anadolu’muzu, Şanlıurfa’mızı yükseltmeye devam edeceğiz. Yükselen Anadolu demeye, Türkiye Yüzyılını inşa etmeye devam edeceğiz! 14 Mayıs için burada değerli milletvekili adaylarımız var, onlar Şanlıurfa’mızı temsil edecekler. Tabii bu bölgeden Şanlıurfalı kardeşlerimizin de adayı Sayın Bakanımız Bekir oldu. Diğer milletvekillerimiz gibi sizin için çalışacaklar. Bir kardeşiniz olarak, bir hemşehriniz olarak Şanlıurfa için, güzel Şanlıurfa’nın güzel insanları için beş yıldır olduğu gibi Bekir abimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, Cumhurbaşkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz. yıl bakanlığı bugüne kadar. Sizin için çalışacağız. Gece gündüz senin için koşacağız. Bu meydandaki tüm Şanlıurfalı kardeşlerime soruyorum. Şanlıurfa, 14 Mayıs’ta burada rekor oyla Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakına destek verecek mi? Şanlıurfa 14 Mayıs’ta Türkiye’nin Yüzyılı mı diyecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu