Haber

Bursa’daki tarihi camiye Osmangazi servisi

BURSA (İGFA) –Her hafta cuma namazını farklı bir mahallede kılan ve ardından vatandaşlarla buluşmaya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bu haftaki adresi Hamzabey mahallesi oldu.

Son 10 yılda yapılan çalışmalarla yepyeni bir görünüme kavuşan tarihi Hamzabey Camii’nde namazın ardından vatandaşlarla oturup çay içen Önder Mustafa Dündar, yıpranan istinat duvarını güçlendirdiklerini söyledi. zamanla caminin abdest ve tuvaletlerini yenilemiş, Kur’an Kursu ve çevresi için de düzenlemeler yapmıştır. söylenmiş.

Önder Dündar, zemin ve yeşil alan düzenlemelerinin tamamlanmasıyla tarihi Hamzabey Camii’nin maneviyatının daha da hissedilir hale geldiğine değinerek, “Hamzabey Camii, şehrimizdeki en önemli manevi değerlerimizden biridir. Zamana yenik düşüp kaybolan tarihi eserlerimiz olsa da Osmanlı’nın kuruluşundan günümüze ulaşan bu eserlerin maneviyatını başka hiçbir yerde bulamazsınız. Bu güzelliklerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması çok önemli” dedi.

Osmangazi’nin 136 mahallesine de hizmet verdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler hiç bitmiyor. Sunulan hizmetler yeni talepleri de beraberinde getiriyor. Keyifli olan her iş, vatandaşlarımızın mahallesini sahiplenmesi için bir vesiledir. Değerli olan Bursa’da var olan tarihi dokuyu ve tarihi kimliği korumak ve yaşatmaktır. Biz de öyle yapıyoruz. Tarihi mirası canlandırırken mahallelerimize yeni meydanlar, hizmet binaları, parklar, spor tesisleri gibi birçok hizmeti de üretiyoruz. Bundan en iyi şekilde yararlanmak için çok çalışıyoruz. Hizmetlerimizin vatandaşlarımız tarafından beğenilmesi ve sahiplenilmesi bizler için bir başka motivasyondur. Osmangazi ve Bursa için hizmet üretmeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu