Ekonomi

Çin, dijital yuan kullanımını artırmak için turistlere güveniyor

Investing.com – Çin, turizm çağı açılırken dijital yuan promosyonlarını hızlandırdı.

Çin Halk Bankası, Sınır Ötesi Alışveriş Festivali adı altında başlattığı kampanya kapsamında Hing Kong ve Anakara’da 200’den fazla mağaza açtı. dijital yuanile ödeme yapılabileceğini duyurdu. Kampanya kapsamında dijital yuan ile yapılan ödemelerde cashback gibi promosyonlar sunulacak.

Turistler dijital yuan kullanmaya teşvik ediliyor

Çin devlet işletmeleri, dijital ekonomiyi benimsemek için yoğun çaba harcıyor. Çin medyasında yer alan habere göre dijital yuan kullanımına ilişkin bir diğer gelişme de Çin Sivil Havacılık İdaresi ve China Merchants Bank’ın dijital yuan ile uçak bileti alımlarının yapılmasına imkan veren bir platform açması.

Bu gelişmelere ek olarak Çin hükümeti, Sincan eyaletinde düzenlenecek üniversite ortası spor etkinliği “Chengdu Grand Games 2023″te dijital yuanı tanıtma faaliyetlerine devam edecek. Bunun bir örneği 2022 Pekin Olimpiyatları’nda görülmüş ve yetkililer dijital yuan cüzdanını kullanarak katılımcılara ve izleyicilere çeşitli promosyonlar sunmuştur.

Çin, CBDC faaliyetlerini artırmaya devam ediyor

Çin, ülkedeki kripto para birimiyle ilgili tüm faaliyetleri yasakladıktan sonra 2020’de merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürecek. CBDC ) serbest bırakıldı. O zamandan beri pilot uygulama yapan Çin Hükümeti, ülke genelinde dijital yuan kullanımını artırmak için aktif olarak çalışıyor.

Diğer gelişmiş ülkelerin çoğu artık yerel para birimine bağlı dijital para biriminin kullanım durumunu araştırma aşamasındayken, Çin bu alanda değerli bir ilerleme kaydetti. Çin ülke çapında kripto para birimlerini yasakladıktan sonra özerk bölge Hong Kong.

Buna rağmen Çin, dijital yuan kullanımını genişletme çabalarını hız kesmeden sürdürürken, merkezi dijital varlığını merkezi olmayan kripto para birimlerinin önünde tutmaya kararlı.

Author: Günay Caymaz

habersurmene.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu