Haber

Deprem bölgesi için hırsızlık sirküleri

Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen Maraş merkezli illerdeki hırsızlık olaylarına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi. Yazıda, deprem bölgesinde bulunan adliyelerin fiziki yapısının ve Ulusal Yargı Ağı Bilgi Sisteminin (UYAP) kaybolması nedeniyle vakit kaybetmeden fiziki ortamda incelemelerin yürütülmesi istendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bir kabahatin işlendiğini öğrenen Cumhuriyet savcısının doğrudan veya emrindeki görevlendirdiği kolluk kuvvetleri aracılığıyla suçla ilgili soruşturma yapması gerektiği vurgulandı:

“Deprem nedeniyle adliyelerde ve UYAP sisteminde meydana gelen hasarlar, 5271 sayılı Kanun uyarınca soruşturma işlemlerinin derhal başlatılması ve devamı açısından sorun teşkil etmeyecek olup, zarar gören kişiler hakkında tereddütsüz koruma tedbirleri uygulanacaktır. UYAP’ın kullanılamadığı durumlarda fiziki belgeler üzerinden soruşturma işlemleri yürütülecek.Fiziksel olarak UYAP dışında oluşturulan belge veya kararlar, itirazın kaldırılmasından hemen sonra UYAP sistemine aktarılacak.(HABER) MERKEZ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu