Haber

Erzurum’daki Afgan mülteciler depremzedelere kan bağışında bulunmak için sıraya girdi

ERZURUM’da yaşayan Afganistan’dan gelen mülteciler, depremzedelere kan bağışında bulunmak için vatandaşlarla birlikte Türk Kızılayı önünde sıraya girdi. Sığınmacılardan Muhammed Kerim Haydari, “Türk milleti 13 yıldır bize sahip çıktı. Şimdi elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkım ve ölüme neden oldu. Erzurum’da yaşayan Afgan asıllı mülteciler, ölü ve yaralı sayısının her geçen dakika arttığı deprem bölgesindeki kan ihtiyacının karşılanması için yapılan seferberliğe destek verdi.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Lideri Erdal Güzel’e sosyal medyadan mesaj gönderen Afganistan’dan gelen bir grup sığınmacı, kan bağışında bulunmak istediklerini söyledi. ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, bağış yapmak isteyen mültecileri merkez Yakutiye ilçesindeki Türk Kızılayı Kan Merkezi’ne götürdü. Sığınmacılar formları doldururken, onlarca Erzurumlu bağış yapmak için sıraya girdi. Bilgilendirilmiş mülteciler daha sonra sırayla kan verdi. ‘GÜZEL DUYGU GÖSTERDİLER’ ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, “Bu güçlü günde yanınızda olmak istiyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Millet olarak başsağlığı diliyoruz. Afganistan bu işin modülü oldu, “Biz Türk milletini çok seviyoruz. Bizi ülkenizde çok güzel ağırladınız. Bu sıkıntılı günde yanınızda olmak istiyoruz.” Kendileriyle iletişime geçip kan bağışı için Kızılay Kan Merkezi’ne getirdim. Güzel bir vefa. Bu çok anlamlı ve faziletli bir davranış. Karıncanın ateşe su taşıması gibi, bu yolda sadakatlerini ifade ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum.” “Zor günümüzde yanımızdaydınız. Artık kanınız ve canınız ne olursa olsun yanınızdayız.” Muhammed Kerim Ha Ydari, “13 yıldır Erzurum’da yaşıyorum. Türk milletinin başı sağolsun. Türk milleti 13 yıldır bize sahip çıktı, şimdi elimizden geleni yapıyoruz. Kan olsun, kan olsun” dedi. Can canımız feda olsun. Maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa buradayız.” Yakınlarının kan bağışı formlarını doldurmasına yardımcı olan Dünya Tahiri, Türk milletine yardım etmek istediklerini söyledi.

Bu arada kan bağışı davetinin ardından Türk Kızılayı’na akın eden Erzurumlular, 2 günde yaklaşık 2 bin ünite kan bağışında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu