Ekonomi

Ethereum yükselişi DeFi pazarında 10 milyar dolarlık artışa yol açtı

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) pazarı, Ethereum’un Değerini 1.900 dolara çıkaran devam eden yükselişin etkisiyle 10 milyar dolarlık önemli bir artış görüldü. Ethereum’un değerindeki artış, ekosistemindeki DeFi tokenlarının piyasa değerini önemli ölçüde artırarak SushiSwap’in piyasa değerini artırır ve UniswapMerkezi olmayan borsalardaki ticaret faaliyetlerinde artışa yol açtı.

SushiSwap bu hafta fiyatının %58,55 artmasıyla önemli bir büyüme kaydetti. Bu artış, yatırımcıların ilk 10 kripto piyasası sıralamasının ötesinde daha riskli küçük ölçekli projelere ilgi göstermeye devam etmesi nedeniyle Ethereum ekosistemindeki daha geniş eğilimin göstergesidir.

Ethereum blok zincirinde Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e geçiş, bu gelişmede çok değerli bir rol oynadı. Bu geçiş, Ethereum’un fiyat artışının tetikleyebileceği Gas fiyatlarındaki potansiyel artışları azalttı. Optimism ve Arbitrum gibi Katman 2 (L2) ölçeklendirme protokolleri, Ethereum blok zincirindeki ağ tıkanıklığını hafifleterek durumu daha da düzeltti.

Ethereum Layer-1 blok zincirindeki Raydium, Opulous ve Venus gibi yeni DeFi tokenleri de toplam DeFi piyasa değerinin artmasına katkıda bulundu. Ethereum yükselişini sürdürürken uzmanlar, bu DeFi tokenlarına ve daha geniş ekosisteme daha fazla sermaye girişi olacağını varsayıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

hendek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu