Haber

‘EVET’ DİYEN ÇİFTLERİN MALİYETİ İKİYE KAT ARTTI

DÜNYA konutuna girmek artık daha maliyetli. Geçen seneye göre düğün salonlarının fiyatları neredeyse ikiye katlandı. Bir önceki dönemde en az 40 bin lira olan kır düğünü mekanı bu yıl 89 bin liradan, nikah salonu 20 bin liradan 30 bin liraya, lüks otellerde kişi başı ortalama fiyat 70 Euro’dan yükseldi. 140 Euro’ya.

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte düğün dönemi de açılacak. Çeyiz, beyaz eşya, mobilya, gelinlik, damatlık gibi birçok detayın ardından nikah düzenlemesi ile misafirlerini ağırlamak isteyen çiftlere mekan sahiplerinden kötü bir haber geldi. Kır düğünü, düğün salonu, otel gibi mekanlarda fiyatlar geçen yıla göre neredeyse yüzde 100 arttı. Kokteyl düğünü yapmak isteyenler salonlarda 30 bin lira, kır düğünü mekanlarında ise en az 70 bin lira fedakarlık yapmak zorunda kalırken; 200 kişilik yemekli düğünün maliyeti nikah salonunda 80 bin lira, kır düğünü mekanlarında en az 140 bin lira, otellerde kişi başı en az 180 Euro. İşletme sahipleri ise fiyat artışlarına neden olarak maliyet artışları göstermektedir.

“NİKAH SALONUNDA 30 BİN İSTEDİĞİMİZDE ONLAR DÜĞÜNE GİDİYOR”

Düğün salonu işletmecisi Ruhan Gündüz, “Maliyetlerimiz önceki yıllara göre çok arttı. Tedarikçilerden aldığımız işler yüzde 300 artmasına rağmen salon sahipleri olarak yüzde 50 artışla devam ediyoruz. Bu da maliyetleri düşürmeye başladı. Salon sahiplerinin iş potansiyeli.Çiftlerimizin alım gücü yok.Elektrik ve elektrik tüketimi hepsi Salon sahiplerinin en büyük sorunlarından biri de kiraların artması.Düğün salonları için 30-35 bin lira istediğimizde kimse istemiyor. nikah ve nikah salonlarına gidiyor.Salon fiyatlarına biraz dokunduğumuzda çalışamaz hale geliyoruz.Düğün salonu fiyatlarımız bu yıl değişiyor.Davetli sayısı ve gün 30 bin liradan başlıyor. Mekana göre değişiyor, hafta içi 25 bin lira, hafta sonu 45-50-60 lira. Yemekli düğün 400-500 bin lira.” Yaz kış fark yüzde 20. Düğün dönemleri yazdan kışa dönmeye başladı” dedi.

MANZARAYA KARŞI FİYAT FARKI KİŞİ BAŞI 30 EURO Beyoğlu’nda bulunan lüks bir otelin satış müdürü Elif Kuş, “Artan fiyatlar nedeniyle birçok şeyde fiyat artışı oluyor. düğün.Geçen seneye göre yüzde 100 fiyat artışımız oldu.Düğün aranjmanı yapıyoruz.Zaten misafirlerimiz kişi sayısını azaltarak düğün organizasyonlarını tercih ediyorlar.Fiyat aralıklarımız belirlenen kurallara göre değişmekle birlikte, Ortalama 140 Euro’dan başlayan fiyatlarla.Düğün organizasyonu sonsuz.Misafirlerin isteklerine göre değişiyor.Dekorasyon olarak müzik şirketleri,fotoğraf ve kamera şirketleri de ekleniyor.Sayılar da değişiyor. Ayrıca 140 Euro’yu 180 Euro ve bin Euro ile bitirebilirler. Bu tamamen çiftin isteklerine göre değişir. Görüntünün karşısında kişi başı fiyatlar 20-30 Euro artıyor” dedi. EN DEĞERLİ CUMARTESİ AKŞAM; EN AZ 110 BİN LİRA

Sarıyer’de bir kır düğünü mekanının işletmecisi Ahmet Şahin, “Bu dönemin çiftleri son dönemden itibaren yer almaya başladı. Fiyatlar 28 bin liradan başlayıp 90 bin liraya kadar çıkıyor. Kişi sayısı artarsa fiyat artıyor, yemek yerse fiyat 140 ila 200 bin lira arasında değişiyor” diyen Heyet, “Heyetimiz sistem tamamen bizimle ilgili. Hafta içi akşamları ve kokteyller 28 bin lira. Cumartesi akşamları en pahalı akşamlardır. Cumartesi akşamları 70 bin kokteyle mal oluyor, yemekle birlikte 40 bin daha ekleniyor. 110 bin liraya geliyor. Geçen yıl ve bu yıl.” “Günün ortasında fazla zam yapamadık çünkü insanlar bu fiyatları karşılayamadı. Geçen sene bir koli peçeteyi 70 liraya alırken şimdi 200 liraya alıyoruz. 89 bin liraya 40 bin liralık program veriyoruz. Geçen yıla göre pazar daha durgun” dedi.

– Karakoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu