Haber

Haftanın 5 günü aynı ringi paylaşan çiftin hedefi ise milli takım.

Haftanın 5 günü aynı ringi paylaşan çiftin hedefi ise milli takım.

Aynı konutu ve yüzüğü paylaşıyorlar

Kickboks’un yeni ortak noktaları var

3 yıldır kickboks yapan Büşra Çetinkaya:

“Eşime katılıp bu sporu birlikte yapmak istedim”

“Eşim ile her süreç aynı”

“Evde, antrenmanda, sporda beraberiz”

17 yıldır profesyonel kickboksçu Ahmet Çetinkaya:

“Hedefimiz milli takıma girip orada mücadele etmek”

“Güzel bir yolculuk geçireceğiz ve karı koca kavga edeceğiz”

ESKİŞEHİR Eskişehir’de yaşayan Büşra ve Ahmet Çetinkaya çifti, birlikte yaptıkları kickboks antrenmanıyla müsabakalara hazırlanıyor. Evde olduğu kadar ringde de birlikte vakit geçiren çift, çevre tarafından da beğeniliyor.

Büşra ve Ahmet Çetinkaya çifti kickboks yaparak vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırken bir yandan da şampiyonalara hazırlanıyor. 17 yıldır bu sporu yapan eşi Ahmet Çetinkaya’yı 3 yıl önce görerek başlayan Büşra Çetinkaya, son bir buçuk yıldır profesyonel kickboks yapıyor. Evde birlikte yaşayan çift, kickboks sayesinde birlikteliklerini ringe taşıyor. Profesyonel olarak yaptıkları spor kısmı sayesinde şampiyonluğa da katılan çift neredeyse hiç ayrılmadı.

“Ona katılmak istedim”

3 yıldır kickboks yapan Büşra Çetinkaya, bu spora eşi sayesinde başladığını söyledi. Haftanın 5 günü evde olduğu kadar ringde de birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Çetinkaya, “Bu sporla eşim sayesinde tanıştım. Yaklaşık 3 buçuk yıldır bu sporu yapıyorum ama antrenman yapıyorum. 1 buçuk yıldır önemli anlamda.Haftada 5 gün düzenli olarak spor salonunda antrenman yapıyoruz.2 çocuğum var.Onlara da bu sistemi getirmeye çalışıyorum. Şanlıurfa’da şampiyonaya hazırlanıyoruz. Hedefimiz Allah nasip ederse şampiyon olmak. Birlikte aldığımız bir karardı, ona katılıp bu sporu birlikte yapmak istedim. İlk hedefim gerginliği atmaktı, bu yüzden hobi olarak başladım, sonra profesyonelliğe döndüm. Eşimle birlikte.” “Her sürecimiz aynı olmaya başladı. Daha önce o şampiyonlara hazırlanırdı, ben geride kalırdım. Barınmada, eğitimde ve sporda beraberiz” dedi.

“Diğer eşlere de tavsiye ediyoruz”

17 yıldır profesyonel kickboksçuluk yapan Ahmet Çetinkaya, eşinin de kendini görerek spora başladığını belirtti. Hayatın her alanında birlikte hareket etmenin mutluluğuna değinen Çetinkaya, şunları söyledi:

“17 yıldır bu sporu yapıyorum, hem amatör hem de profesyonel maçlara katılıyorum. Turnuvalara gönderdiğimde eşim bana destek oluyordu, şimdi maç sporcusu olarak devam ediyor. Hedefimiz milli gruba girmek ve Orada çaba göstermesi için. En çok kendisini tutması için onu teşvik ettim ve başladı. “Daha sonra 4 maç oynadı ve 3’ünü kazandı. Şimdilik iyi gidiyor. Diğer eşlere de tavsiye ederiz, önümüzdeki dönemde Şanlıurfa’ya gideceğiz, iki çocuğumuzu babaannesine bırakacağız. Karı koca olarak keyifli bir yolculuk ve mücadele edeceğiz.”

kosk-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu