Ekonomi

İngiltere borç limiti yorumu: Yıkıcı olur

ABD’de borç limiti konusunda alarm zilleri çalarken, olası bir temerrüdün olumsuz etkileneceğine dair yurt dışından uyarılar geliyor.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, ABD’de borç limitini artıracak bir anlaşmaya varılmamasının etkilerinin yıkıcı olacağını belirtti.

Hunt, açıklamalarını ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Japonya’da düzenlenen G-7 maliye bakanları toplantısı marjında ​​yaptığı görüşme öncesinde yaptı.

ABD’de borç limiti konusunda sınırlı ilerleme kaydedilirken, geçmiş deneyimlere göre koşullar daha ağır görünse de ABD Hazine Bakanı analizden umutlu olduğunu belirtti.

ABD Kongre Bütçe Ofisi de uyardı

ABD Kongre Bütçe Ofisi’nin hesaplamalarına göre, 30 Nisan itibarıyla Hazine’nin elinde 316 milyar dolar nakit ve olağanüstü önlemler bulunuyor. altında41 milyar dolarlık kullanılabilir borçlanma kapasitesi olduğu bildirildi.

Raporda, Mayıs ayı finansman ihtiyacının 200 milyar dolar 300 milyar dolar ortalarında olduğu iddia edilirken, Haziran ayında 75 milyar dolar 100 milyar dolar ortası olması beklendiği belirtiliyor.

Raporda, Hazine’nin 1 Haziran’da asker ve kamu çalışanlarına sosyal güvenlik ve ödemeler için yaklaşık 25 milyar dolar ödeme yapacağı kaydedildi.

susuzhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu