Haber

İstanbul dahil birçok ilde denize girişler yasak.

Meteorolojinin fırtına uyarısı ile bazı il ve ilçelerde olumsuz bir durum yaşanmaması için denize girişlerin yasaklandığı açıklandı.

Olumsuz hava kuralları nedeniyle yasak olan sahil ve sahiller….

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle plajlarda 2 gün boyunca denize girmek yasaklandı.

Şarköy Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle dünden sonra tüm plajlarda denize girilemeyecek.

Sahillerde görev yapan cankurtaran ekipleri dün bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşların denize girmesine izin vermedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de zaman zaman araçlardan anonslar yaparak vatandaşları uyardı.

DÜZCE

Düzce’nin turizm bölgelerinden Akçakoca ilçesinde 9 Ağustos’ta denize girilmesinin yasak olduğu bildirildi.

Akçakoca Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede dün akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarının sahil ve kıyılarda risk oluşturacağı belirtildi.

Açıklamada, bugün olumsuz hava ve deniz kuralları nedeniyle ilçedeki tüm plaj ve kıyılarda denize girilmesinin tehlikeli ve yasak olduğuna dikkat çekilerek, “Vatandaşlarımızın denize girmemelerini rica ederiz.” kelimeler kullanıldı. Açıklamanın ardından sahil ve plajlarda güvenlik önlemleri artırıldı.

SAKARYA

Karadeniz’in kıyı ilçeleri Sakarya, Karasu, Kocaali, Kandıra ve Kaynarca’da 2 gündür beklenen şiddetli dalga nedeniyle denize girilmemesi uyarısında bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 9 ve 10 Ağustos tarihlerinde hava muhalefeti nedeniyle denizde dalga boyunun 2 metreyi geçebileceği belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları, kuvvetli rüzgar ve güneybatı yönü beklentisi nedeniyle denizde riskli bir ortam oluşacağının ileri sürüldüğü belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

“9 ve 10 Ağustos tarihlerinde Karadeniz kıyılarımızdaki Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga boyunun 2 metreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Tatilcilerimizi bu şartlarda denize girmemeleri konusunda uyarıyoruz. misafirlerimizi denize girmemeleri konusunda uyarınız. Lütfen canlarını kurtarınız. Kendi canınızı da riske atmayınız ve uyarıları dikkate alınız.”

İSTANBUL’DA YASAK PLAJLAR

İstanbul’da bazı kıyılarda denize girmek yasaktır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şile ve Silivri’de 9 Ağustos’ta denize girmek yasaktı.

Şile Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, 9 Ağustos Çarşamba günü kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış beklendiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Dalga boyunun 1 metre ile 2 metre arasında olacağı ve zaman zaman 2,5 metreye ulaşacağı belirtilirken, şiddetli yağış beklentisi de var. Kuvvetli rüzgar ve dalgalardan dolayı rip akıntısı riski göz önünde bulundurularak tesisimiz; Kaymakamlık 9 Ağustos’ta vatandaşlarımızın can ve mal kaybını önleme kararı aldı.Çarşamba günü ilçemize bağlı plajlarda denize girilmesi yasak.

SİLİVRİ

Silivri Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “9 Ağustos 2023 tarihinde kıyı ve sahil kesimlerinde olumsuz hava ve deniz koşulları beklendiği için denize girmek tehlikelidir” denildi. ilçemizin uçlarında bulunan kıyılar ve denize girmek yasaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu