Haber

İYİ Parti ile Saadet Partisi arasında ‘yozlaşmış’ gerilim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün partisinin Sivas Belediye Başkanı Adayı Mehmet Ceylan’ın ismini açıkladı. Akşener’in de katıldığı toplantıda konuşan Ceylan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu eleştirdi. Ceylan, Karamollaoğlu’nun 1989 yılında Sivas Belediye Başkanı iken “Cumhuriyet burada kuruldu ve burada yıkılacaktır” dediğini iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti düzeni, o Milli Görüş zihniyeti 1989’da burada belediye başkanlığını kazandı. Sayın Başkanım, Temel Karamollaoğlu adında bir kişi var, henüz ikinci, üçüncü ayında buradaydı ve ‘Cumhuriyet burada kuruldu ve kurulacak’ dedi. burada yok edilecek.’ Bu yozlaşma değilse nedir? Bana bu kadar sert konuşma dediler. Nasıl konuşmam? Vallahi hapse girsem de konuşacağım Sayın Başkan. Umarım sana sorun çıkarmam.”

Akşener’in Karamollaoğlu ile ilgili bu sözleri dinlerken gülümsediği görüldü.

BİROL AYDIN’DAN SERT CEVAP: ÇOK

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Ceylan’ın sözlerine tepki gösterdi. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karamollaoğlu’nun böyle bir tabir kullanmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Milli Vizyon, Cumhuriyetimizin en değerli kurucu vasiyetlerinden biridir. Genel Liderimiz Sayın Temel Karamollaoğlu’nun bugün bile sevgiyle, özlemle anılan Sivas’ta ortaya koyduğu belediyecilik anlayışı bunun kanıtıdır! Koalisyon ortağıydık! 96-97’de ve daha birkaç ay önce işbirliği yapmıştık. Desteklediğimiz bir siyasi partinin Genel Başkanına alçakça iftira atmayı alçakça buluyoruz! Devletin kurumuyla çalışan, iş yapanlara söyleyecek çok sözümüz var. Hükümetin gündemine uygun; ama böyle bir şerefsizliğe karşı konuşmak laf israfıdır! Açık bir yalanla Genel Başkanımızı hedef alan İYİ. “Parti Sivas Belediye Başkanı Adayının küstahlığını önce Düzgün’e gönül vermiş vatandaşlarımıza bırakıyoruz. Partiye, önce değerli Sivas halkına ve aziz milletimize.” (HABER MERKEZİ)

merkezajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu