Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Modeli Hayata Geçirildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm modelini anlatan Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’ye örnek olan, Türkiye’ye ilham veren bir kentsel dönüşüm modelini hayata geçiriyoruz. Bu sistem şeffaftır, hukuki bir ilişkidir, ortadadır” dedi. hiçbir şüpheye mahal vermeyecek kadar açıktır. Üstelik kârlıdır.” “Sorunları ortadan kaldıran bir sistem. Bunu sonuna kadar başarıyla sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı ilk toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Başkan Tunç Soyer, 10 gün süren ve ziyaretçileri eğlenceli etkinliklerle buluşturan 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’na rekor katılım gerçekleştiğini duyurdu. Gün boyu çeşitli etkinliklerle İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yılını da kutladıklarını hatırlatan Soyer, “Programlara katılan tüm İzmir halkına teşekkür ediyorum.”

“BU MODEL KARI ORTADAN KALDIRIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis toplantısında kentsel dönüşüm modeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Soyer, “Kurduğumuz kentsel dönüşüm modeli, Türkiye’ye örnek olacak, Türkiye’nin ilham alacağı bir kentsel dönüşüm modelidir. Kooperatif üyeleri kooperatif yönetiminden, kooperatif yönetimi ise kooperatif üyelerine karşı sorumludur. Ayrıca kooperatif üyeleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı sorumlu olan belediye şirketine karşı sorumludur.” Bu sorumluluk hattı, yüklenici ile kamu kurumu arasındaki bağdan çok daha şeffaf, açık ve net olan, hiçbir şüpheyi barındırmayan hukuki bir bağlantıdır. Üstelik kirayı da ortadan kaldırıyor. Çünkü herkes rantın nasıl oluştuğunu çok iyi biliyor. “Ancak belediye şirketiyle kentsel dönüşüm yapmaya başladığınızda ve kooperatif üyesi olarak bireysel vatandaşlarla ilişki kurarak kentsel dönüşüm yapmaya başladığınızda orada metrekare birim fiyatı konusunda kimsenin hareket edebileceği yer yok.” dedi.

“YÜZDE 50’YE YAKIN FARK VAR”

Türkiye’de kentsel dönüşümün gerçekleştiği yerlerdeki metrekare birim fiyatları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu modeli yaptığı yerlerdeki metrekare birim fiyatlarını karşılaştıran Soyer, “Yüzde 50’ye yakın bir fark var. Yakında göreceksiniz. Gurur duyacağımız, Türkiye’nin örnek alacağı ve takip edeceği bir kentsel alan.” “Bir dönüşüm modeli ortaya koyduk ve bunu sonuna kadar başarıyla sürdüreceğiz” dedi.

MECLİSİN “KORO” OLARAK KIYASLANMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketinin ardından bölgeye yapılan yardımlara teşekkür etmek amacıyla 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son gününde düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu konserine katıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Medeniyetler Korosu inanılmaz güzel. Bunları izlerken koronun aslında bir demokrasi egzersizi olduğunu düşündüm. Yani bireysel seslerin değil, ortak sesin ön plana çıktığı bir buluşma ve bu anlamda Tek bir sesten daha güçlü, daha renkli bir ses ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.” Egoların sınırlandığı, ortak çıkar ve dayanışmanın ortaya çıktığı bir buluşmadır. Koro aslında inanılmaz bir demokrasi uygulamasıdır. Ve koro müdahaleye tahammül etmez. Yani kimse sesimin daha öne çıkmasını, sesimin daha çok duyulmasını söylemiyor. Çünkü bütünlüğü bozar. O ortak “Hoş sese zarar verir. Büyükşehir Belediyesi’nin korosu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi olsun. Egoların dizginlendiği, ortak çıkar ve dayanışmanın öne çıktığı bir buluşma yeri olsun.”

savastepe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu