Ekonomi

Kazanç çağrısı: Eversource Energy (ES) rüzgar projeleri ile yoluna devam ediyor, gözünü temiz enerjiye dikti

Yakın zamanda yapılan Eversource Energy Q1 2024 Kazanç Çağrısında, CEO Joseph Nolan ve CFO John Moreira şirketin operasyonları ve finansal sağlığı hakkında güncellemeler sağladı. Nolan, açık deniz rüzgar satışının ilerleyişini ve South Fork Wind projesinin enerjilendirilmesini tartışırken, Moreira beklentileri karşılayan ilk çeyrek finansal sonuçlarını sundu.

Şirket, özellikle Connecticut’taki düzenleyici zorluklara rağmen, hizmet verdikleri eyaletlerde temiz enerji girişimlerini ilerletmeye odaklanmış durumda. Eversource, 23,1 milyar dolarlık beş yıllık sermaye harcaması tahminini doğruladı ve varlık satışları ve fırtına maliyeti geri kazanımları da dahil olmak üzere operasyonlardan elde edilen fonların (FFO) borç oranını etkileyecek çeşitli faktörleri tartıştı.

Önemli Çıkarımlar

  • Eversource Energy, açık deniz rüzgar işletmesinin satışına devam ediyor ve yakında üç projeyi kapatmayı bekliyor.
  • South Fork Wind projesine Mart ayında enerji verildi ve aynı inşaat süreçlerinin Revolution Wind Projesine de uygulanması planlanıyor.
  • Şirket, temiz enerji sağlama ve agresif sera gazı azaltma hedeflerine ulaşma konusunda kararlıdır.
  • 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlar, beş yıl boyunca 23,1 milyar dolarlık sermaye harcaması tahminiyle beklentiler doğrultusunda gerçekleşti.
  • Eversource, düzenleyici yanlış hizalamalar nedeniyle Connecticut’taki sermaye yatırımını 500 milyon dolar azaltmayı planlıyor.
  • Şirket su işini satmayı düşünüyor ve ATM programı aracılığıyla 75 milyon dolar topladı.
  • DPU’nun Ağustos ayına kadar vereceği bir karara bağlı olarak 600 milyon dolarlık bir temiz enerji yatırımı planlanıyor.
  • Eversource, Connecticut’taki temiz enerji politikası diyaloğuna aktif olarak katılıyor ve eyaletin temiz enerji stratejisini desteklemek için işbirliğine dayalı stratejiler arıyor.

Şirket Görünümü

  • Eversource, Kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde temiz enerji ve kamu hizmeti modernizasyonuna olan bağlılığını yineliyor.
  • Şirketin beş yıllık sermaye harcaması tahmini, düzenlenmiş kamu hizmeti projelerine ve temiz enerji dağıtımına odaklanarak 23,1 milyar dolar olarak kaldı.
  • Eversource, öngörülen finansman planına bağlı olarak 2028 yılına kadar %5 ila %7 EPS büyüme oranı öngörüyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayı Yönünde Öne Çıkanlar

  • Connecticut’taki düzenleyici zorluklar, önümüzdeki beş yıl içinde sermaye yatırımlarında 500 milyon dolarlık bir azalmaya yol açıyor.
  • Şirket, Connecticut’ta devlet politikası ile düzenleyici kararlar arasındaki uyum eksikliğinin yatırım ve inovasyonu engelleyebileceğinden endişe duyuyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • South Fork Wind projesinin başarılı bir şekilde enerjilendirilmesinin gelecekteki projelerde de tekrarlanması beklenmektedir.
  • Eversource, FFO / borç oranını olumlu yönde etkileyebilecek su işinin potansiyel satışını araştırıyor.
  • Şirket, New Hampshire’da şebekeye ait güneş enerjisi yatırımları üzerinde aktif olarak çalışıyor ve yaz aylarında bir oran incelemesi bekleniyor.

Eksiklikler

  • FFO’nun borca oranı 2023 yılı için devlet politikası maliyetleri nedeniyle yaklaşık 400 milyon dolar azalmış, ancak 1 Temmuz’dan itibaren daha düşük enerji tedarik maliyetleri ile dengelenmiştir.
  • Connecticut’taki düzenleyici sorunlar, 2024’te 100 milyon dolarlık bir düşüşle sermaye yatırımında bir azalmaya neden oluyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, temiz enerjiye 600 milyon dolarlık bir yatırım için Ağustos ayına kadar DPU’dan bir karar alınması gerektiğini tartıştı.
  • Eversource, yapıcı bir düzenleyici ortam sağlamak için Connecticut’taki yatırımlar için ön onay ve düzenleyici iyileşme arıyor.
  • Aquarion’un potansiyel satışı ve 2025 yılına kadar %14 ila %15 FFO/borç oranına ulaşma hedefi de tartışma konuları arasındaydı.

Eversource Energy (NYSE: ES), özellikle Connecticut’taki düzenleyici zorlukların üstesinden gelirken temiz enerjiye geçişine odaklanmaya devam ediyor. Şirketin su işinin potansiyel satışı ve Connecticut’taki yatırımın azaltılması da dahil olmak üzere stratejik kararları, finansal ve çevresel hedeflerine ulaşmak için temkinli ancak proaktif bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Eversource, hedeflerini ilerletmek ve eyaletlerin temiz enerji stratejilerini desteklemek için işbirliğine dayalı çözümler arayarak temiz enerji politikası diyaloğuna katılmaya devam ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Eversource Energy (NYSE: ES), temettü güvenilirliği konusundaki kayda değer geçmişiyle hissedar getirilerine olan bağlılığını göstermiştir. InvestingPro Tips’e göre, Eversource yalnızca 25 yıl üst üste temettüsünü artırmakla kalmamış, aynı zamanda 26 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürmüştür. Hissedarları ödüllendirmedeki bu tutarlılık, yatırımcıların yatırımlarında istikrar aradığı mevcut ortamda özellikle önemlidir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin finansal sağlığı da hissedarlar ve potansiyel yatırımcılar için ilgi çekici bir noktadır. InvestingPro Verileri, 21,32 milyar $’lık mevcut piyasa değerini ve 2024 yılının 1. çeyreği itibariyle son on iki ay için 16,49’luk bir ileri F/K Oranını vurgulamaktadır. Bu düzeltilmiş F/K oranı, -51,88’lik mevcut negatif F/K oranına kıyasla daha olumlu bir gelecek kazanç görünümüne işaret etmekte olup, başka bir InvestingPro İpucunda belirtildiği üzere analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağı tahminini yansıtmaktadır.

Performans ölçütleri açısından, son veriler itibariyle %4,64 olan temettü verimi, özellikle son on iki aydaki %5,93’lük temettü büyümesi ile birleştiğinde, gelir odaklı yatırımcılar için caziptir. Dahası, şirket 1 yıllık fiyat toplam getirisi -%15,87 ile dayanıklılık göstermiştir ki bu da şirketin temiz enerji ve kamu hizmeti modernizasyonuna stratejik odaklanmasını göz önünde bulunduran yatırımcılar için bir fırsat olarak görülebilir.

Eversource Energy’nin beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro, bilinçli bir yatırım kararı vermede yardımcı olabilecek ek bilgiler ve ölçümler sunar. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim almak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın ve https://www.investing.com/pro/ES adresinde bulunan çok sayıda ek ipucuyla birlikte InvestingPro İpuçları zenginliğine erişin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu