Haber

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile Çanakkale’de bir arada

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Yardımcı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çanakkale Millet Buluşması’nda halka sesleniyor.

Başkan yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Çanakkale’de Kılıçdaroğlu’nun önünde kürsüye çıktı.

SLOW: ESKİ DÖNEMİN 4.5 MİLYAR BORCUNU ÖDEDİK

Mansur Yavaş, “Yapamayacaklarını söylediler, eski dönemin 4,5 milyar borcunu ödedik. Ankara halkına hizmetin önünü kesmeye çalışıyorlar” dedi. Yavaş, “Her seçimden bıktık, onlar gibi düşünmeyen herkes teröristtir” diyerek hükümete tepki gösterdi.

İMAMOĞLU: ÇANAKKALE’NİN RUHUNU KAYBETMEMELİYİZ

Yavaş’ın ardından kürsüye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. “Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz” diyen İmamoğlu, “Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır” dedi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Yağmur yağıyor. Yağmurda ıslanacağız, parlak güneşte hep birlikte güzel günlere adım atacağımız günler yaklaşıyor. Çanakkale ruhu millet olarak hepimizi kucaklıyor. Çanakkale, bizi hatırlatan bir yer. ki biz bir milletiz Çanakkale, barışın değerini öğreten bir savaştır.

KILIÇDAROĞLU: HAYALLERİNİZ BAY OLACAK KEMAL’İN HEDEFİ

İmamoğlu’nun ardından son olarak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da “iktidar” sloganlarıyla kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sözüm Çanakkale, ben bu ülkeye barış getireceğim. Bu ülkeye barış getireceğim. Bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceğiz, hiçbir çocuk aç yatmayacak, bu ülkeye gerçekten aşı getireceğiz. Anne yok. çocuğunun beslenme çantasına ne koyacağını gerçekten düşünecek.

Emekliler… Merak etmeyin. 2015 yılından itibaren ramazan ve kurban bayramlarında emeklilere asgari ücret kadar maaş ikramiyesi verilsin dedik. Yapmadılar. Bir hata yaptılar. Emeklilerin emekli maaşlarının önümüzdeki kurban bayramında 15 bin lira olarak banka hesaplarına yatırılacağını göreceksiniz. Hiçbir ailenin yoksulluk sınırının altında gelir elde etmesine izin vermeyeceğiz. Her ailenin bir temel gelir garantisi olacaktır.

Beyler, en büyük şikayetinizin torpido olduğunu biliyorum. Ama size sözüm devlette liyakatini sağlayacağız. Kelime testini kaldıracağız. KPSS’den ne aldıysan onu sana atacağız. Aşı olacaksın, bir işin olacak. İşinizi yapmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Hayalleriniz Kemal Bey’in hedefi olacak. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Bütün köylerde okullar açacağız.

Çanakkale’yi geçilmez kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve orada yatan binlerce şehidimiz. Çanakkale aynı zamanda Mustafa Kemal’in liderliğini pekiştirdiği bir savaştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu