Haber

Libya’da Sel Felaketinden Etkilenen Şehirlerin Yeniden İnşası İçin Uluslararası Konferans Düzenlendi

Libya’da 10 Eylül’de meydana gelen “Daniel Fırtınası” ve ardından gelen sel felaketinden etkilenen Derna kenti ve çevresinin yeniden inşası için düzenlenen uluslararası konferansta katılımcılar, yeniden imar programlarının yürütülmesi yönündeki isteklerini dile getirdiler. “en son uluslararası standartlara uygun”.

Libya’nın doğusundaki Tobruk kentinde Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetten yapılan yazılı açıklamaya göre, “Uluslararası Birlik ve Etkilenen Şehirler” toplantısı 1 Kasım’da Derna’da “Birlikte Biz” sloganıyla başladı. Yeniden Çiçek Açacak” başlıklı konferansın son oturumu dün gece Bingazi’de gerçekleştirildi. Yeniden Yapılanma Konferansı sona erdi.

Konferansın ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Uluslararası Birlik ve Etkilenen Şehirlerin Yeniden İnşası Konferansına katılan 400’den fazla şirket, kişi ve diplomat, Libya hükümetiyle omuz omuza çalışmaya ve yeniden inşayı gerçekleştirmeye istekli olduklarını teyit ediyor.” ” Kelimeler yer aldı.

Bildirgede, derneğin ve etkilenen diğer şehirlerin mimari özelliklerinin ve kimliğinin korunacağı ve yapı denetimi konusunda en son uluslararası standartlara uyulmasına özen gösterileceği vurgulanarak, bu konuda anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Yeniden yapılanma projelerinin uygulanmasını denetleyecek bir izleme komitesinin oluşturulması.

TM tarafından atanan hükümetin Başbakanı Osama Hammad, konferans sonunda yaptığı konuşmada, hükümetin yeniden imar belgesini hayata geçirmek için büyük projeler başlatmayı planladığını ve yeniden inşa çalışmalarının bir an önce sürdürülmesi için çaba gösterdiğini belirtti. .

Libya’da sel felaketi

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel Fırtınası”, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derna kentlerinde su baskınlarına neden oldu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, 11 Eylül’de sel nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan ederken, Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi, selden zarar gören bölgeler için kardeş ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan yardım çağrısında bulundu.

BM’nin 2 Ekim’de yayınladığı raporda 250 bin kişinin selden etkilendiği, 40 bin kişinin de ülke içinde yerinden edildiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) 4 Ekim’de yapılan açıklamada, sel felaketinde can kaybının 4 bin 333’e ulaştığı, afet bölgelerinde ise 8 bin 500 kişinin kaybolduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu