Haber

Öğrenciler yurtta yaşadıklarını anlattı: Ben de o asansörde mahsur kaldım

AYDIN ​​​​- Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör “kazası” meydana geldi. İddiaya göre 16 kişinin bindiği asansör üst katlardan düştü. Olay sonucunda Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Arkadaşlarının ihmal nedeniyle öldüğünü iddia eden öğrenciler, iki gündür Aydın Kent Meydanı’nda ve gece kaldıkları yurtlarda eylem yapıyor.

Öğrencilerin protestosuna öğretim üyesinin ve Aydın esnafının katılmaması tepkilere neden oldu. Kent meydanında yürümeleri ve karanfil bırakmaları defalarca engellenen öğrenciler, defalarca kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya geldi. Polisin görüşmelerde KYK’nin bir devlet kurumu olduğunu ve dolayısıyla eylemin devlete karşı olduğunu belirtmesi dikkat çekerken, öğrenciler arasında “marjinal” grupların da bulunduğu belirtildi. Valiliğin yürüyüşe izin verilmemesi yönünde karar aldığını belirten polis, öğrencilerin kent meydanındaki “Atatürk Anıtı” çevresinde oturmasına da engel oluyor.

‘GIDALARDAKİ TÜYLER VE YUMURTA KABUKLARI BİZİM İÇİN NORMAL HALE GELMİŞTİ’

Olay, kentteki KYK yurtlarındaki sorunları da gündeme getirdi. Konut kiraları ve özel yurt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle KYK yurtlarında kalmak zorunda kalan öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıları Gazete Duvar’a anlattı. Asansör, yemek koşulları, hijyen gibi sorunların kronikleştiğini belirten bir öğrenci, “Bu sorunları düzenli olarak yaşıyoruz. 7. katta oturan bir arkadaşım var ve her hafta düzenli olarak CİMER’e şikayette bulunuyor ama kimsenin umurunda değil. Geçen hafta kahvaltıda verilen yumurtadan bir böcek çıktı. Aynı olayın yaşandığı yurtta hamamböceği ortaya çıktı. Bunun dışında birçok sorun var. İki gündür yurtta suyumuz yok. Görevliler, ‘Biz yiyebiliyoruz, siz neden yiyemiyorsunuz?’ diyor. onlar söylüyor. “Çok ısrar ettiğimde sanki benimle dalga geçiyormuş gibi ‘Haydi, beni birlikte şikayet edelim’ diyorlar” dedi.

‘İki yıl önce o yurtta asansördeydim’

“Öyle ki saç uzatmak, yumurta kabuğu ve benzeri şeyler artık bizim için normal hale geldi. Ayırmaya ve yemeye devam ediyoruz. “Pastadan eldiven çıktığını duyduk” diyen bir başka kız öğrenci ise şöyle konuştu: “Kafeteryada 1 TL değerinde fazladan çeyrek ekmek alırsan 10 kişi sana akın eder, senin hakkında kötü konuşur ama kimse gelmez. Böyle bir olay var mı?” “Sessizler” dedi. Olay sabahı KYK yurtlarında kahvaltı yapıldığına dikkat çeken bir diğer kız öğrenci, “Bugün yurtta kahvaltı yapan arkadaşlar var. Kahvaltıyı görmeliydiniz, karışık kahvaltı gibiydi. Oradaydı.” Salamdan omlete, helvaya kadar 10 çeşit şey vardı. Güvenlik görevlileri ağızlarını bile açmadılar. Süt döken kediler gibiydiler. İnsanları susturabileceklerini sanıyorlar” dedi. 2 yıl önce olayın yaşandığı yurtta asansör sorununun 2 yıl önce de yaşandığı dikkat çekti.Öğrenci, “İki yıl önce olayın yaşandığı yurtta kaldım ve asansörde mahsur kaldım.”

‘OLAY SONRA ERKEK YURDU’NUN ASANSÖRÜNÜ KAPATTILAR’

Kız yurtlarında olduğu gibi erkek yurtlarında da durumun pek farklı olmadığı görülmektedir. Birden fazla yurtta yemek yemekten çekinen öğrenciler, kira fiyatlarının yüksek olması ve barınma sıkıntısı nedeniyle KYK yurtlarında kalmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bir erkek öğrenci, “Şehir merkezinde kira fiyatları çok yüksek ama eve üç kişi bile çıkamıyor” diyerek, erkekler yurdunda da asansör sorununun yaşandığına dikkat çekti. Öğrenci, “Erkek yurdumuzun asansörü uzun süredir stop ediyordu. Bazen ışıklar yanıp sönüyordu. Bu olaydan sonra bugün burayı kapattılar. Çok fazla yiyecek geliyor… Mesela patatesler o kadar sert ki, üzerinden bir tank geçse tankın paletleri patlar. Barbunya gelmiş, üzerinde kurt yüzüyor. “Kurtlu” ifadesini kullandı.

haber-beylikduzu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu