Haber

Özel Sağlık Personeli Asgari Ücretin Altında Mahsur Kaldı

Türkiye’de özel sağlık birimlerinde çalışan sağlık çalışanları, hemşireler ve acil tıp teknisyenleri fiyatların düşük olması nedeniyle zor şartlar altında çalışmaya devam ediyor.

Ambulans Şoförü Eser Telimen, Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada özel sağlık sektörünün sorunlarından bahsetti. Aynı zamanda Arama Kurtarma Uzmanı olan Telimen, “Ülkemizde özellikle son yıllarda sağlık hizmetlerine olan talebin artmasıyla birlikte özel hastaneler ve tıp merkezleri de çoğaldı. Ancak bu artış sağlık çalışanlarının maaşlarına yansımadı. Sağlık çalışanları, hemşireler ve acil tıp teknisyenleri, ebeler, ambulans şoförleri düşük fiyatlar nedeniyle zor şartlar altında çalışmak zorunda kalıyor. Birçok özel hastane ve tıp merkezinde hemşireler ve acil tıp teknisyenleri asgari ücretin altında çalışmaktadır. Bazı özel sağlık kuruluşları sağlık çalışanlarına herhangi bir zam yapmıyor. Bu durum sağlık çalışanları için maddi sıkıntı yaratırken çalışma koşullarını da olumsuz etkilemektedir.

Daha Uygun Çalışma Koşulları Oluşturulmalı

“Hemşireler, ebeler, acil tıp teknisyenleri, ambulans şoförleri de yoğun çalışma saatleri, yetersiz fazla mesai fiyatları ve düşük ek ödemeler gibi sorunlarla karşı karşıya. Bu nedenle birçok sağlık çalışanı özel sağlık sektöründe çalışmak yerine halk sağlığı departmanlarında iş bulmayı tercih etmektedir. Türkiye’de sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması için sağlık çalışanlarının motivasyonunun yüksek olması gerekmektedir. Bu nedenle özel sağlık dairelerinde çalışan sağlık çalışanları, hemşireler ve acil tıp teknisyenleri için daha iyi çalışma koşulları ve uygun fiyatlar sağlanması gerekmektedir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu