Haber

Ramazan Hoca’nın videosu ortaya çıktı: Sanki bütün mezheplere bir şey söylemişim gibi bana karşı kampanya yürütüyorlar.

Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Pişkin’in İstanbul Fatih’te kendi çay ocağında öldürülmesinin ardından ortaya çıkan görüntü büyük ses getirdi. Pişkin’in, 2 hafta önce sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Sanki bütün tarikatlara bir şey söylemişim gibi bana karşı kampanya yürütüyorlar. Mağazaya gelip sorun çıkarıyorlar, rahatsız ediyorlar. “

PİŞKİN MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILMADI

Olay, dün saat 14.00 sıralarında İstanbul Fatih’in Cerrahpaşa Mahallesi’nde Ramazan Pişkin’e ait çay ocağında meydana geldi. Diyarbakır Ulu Cami’de çektiği videolarla tanınan Pişkin’in bıçaklandığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis grupları çevrede güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Pişkin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pişkin, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

“RAMAZAN HOCA’YI NAMAZ YAPARKEN BIÇAKLADILAR”

Halil İbrahim Galyan “Saat 08.40 civarında buraya geldik, burada oturup sohbet ettik. O da böyle duruyordu. Orta sıradaki telefonlar çalıyordu, dışarı çıkıp orada konuşuyordu. Bazen telefonu meşgule alıyordu. Biraz sohbet ettik, dini bilgiler verdi falan. Artık geç oldu, “Hadi gidelim dedik. Biz gittikten sonra Ramazan Hoca Sirkeci’deki iş yerimize geldi. Yemek yedikten sonra buraya geldi. Gördüğümüz gibi hainler Ramazan Hoca’yı namaz kılarken bıçakladılar. Namaz kılarken kanı zaten orada görünüyordu” dedi.

“CENAZEYİ DİYARBAKIR’DA DEFEDECEĞİZ”

Ramazan Pişkin’in akrabası Ahmet Arif, “Ramazan benim rahmetli teyzemin oğlu. Onun da bıçakla yaralandığını, hastaneye kaldırıldığını, sonra da öldüğünü duydum. Hastaneden sonra vefat edince de hastaneye kaldırıldı. Adli Tıp’a getirildi. Sonraki süreçte teşhis konulacak. Daha sonra cenazemizi teslim alacağız ve “Gerekli işlemlerin ardından kendisini Diyarbakır’da defnedeceğiz. Bu çok acı verici bir olaydır. Zararsız bir insandı. Allah ona rahmet etsin. Çok üzgünüz. Umarım ortaya çıkar. Emniyet ve polisin gerekli soruşturmayı yaptığını düşünüyorum. Umarım sonuç alınır” dedi.

2 HAFTA ÖNCE PAYLAŞTIĞI VİDEO YAYINLANDI

Öte yandan Ramazan Pişkin’in ölümünün ardından dikkat çeken bir görüntü ortaya çıktı. Pişkin’in 2 hafta önce sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Sanki bütün tarikatlara bir şey söylemişim gibi bana karşı kampanya yürütüyorlar. Mağazaya gelip sorun çıkarıyorlar, rahatsız ediyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu