Haber

Satışları ‘Yükselt’ Paniği Patladı: Otomotiv Sektöründe Yeni Rekor

Geçtiğimiz günlerde otomotiv segmentinde ‘kur bazında fiyat artışı’ olacağı haberlerinin ardından araç satışlarında ciddi artış yaşandı. Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 62,7 artarak 97 bin 679 adet oldu. Satış rakamları, Nisan bazında 2012’den bu yana en yüksek satış rakamına ulaşıldığını gösterdi.

Sektör kaynaklarından yapılan son açıklamada otomobil fiyatlarındaki artış trendinin devam edeceği belirtilirken, artışın sıfır araçlarda yüzde 5, ikinci el araçlarda ise yüzde 10’a ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Fiyatların yükseleceği paniği, otomobili bir yatırım aracı olarak gören tüketicileri alım yapmaya yöneltti. Otomobil ve hafif ticari araç satışları nisan ayında yüzde 62,7 artarak 97 bin 679 adet oldu.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) bilgilerine göre satışlar en az 2012’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

2023 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57,3 artarak 333 bin 650 adet oldu.

Elektrikli araç satışlarında aylık en yüksek seviye

Nisan ayında otomobil pazarı yüzde 69,9 artarak 77 bin 398 adet olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 40,1 artarak 20 bin 281 adet oldu.

Elektrikli otomobil satışları Nisan ayında 2.857 adede yükseldi ve her geçen gün daha fazla markanın elektrikli modellerini yurtiçine getirmesiyle şimdiye kadarki en yüksek aylık seviye oldu.

Elektrikli araçlar, toplam otomobil satışlarının yüzde 3,7’sini oluşturdu.

pehlivankoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu