Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği güvenlik uyarısı yaptı

Türkiye Bankalar Birliği, banka ile müşteri arasında doğrudan yapılacak hesap açılışı, kredi başvurusu gibi süreçlere aracılık etmediğini belirtti.

Açıklamada şunlar söylendi:

“Krediniz hazır”, “vadeli mevduat hesabınız açılacaktır”, “banka bakiye bilgileriniz incelendi, hesap açılmasına engel bir durum bulunmadı” ve “en çok analiz edelim” gibi taahhütlerin verildiği tespit edildi. Türkiye Bankalar Birliği’nden gönderilmiş gibi görünen e-posta iletileri ile ihtiyacınıza uygun kredi” sunulmaktadır. Bu sahte mesajların banka müşterilerinin kişisel ve banka bilgilerini ele geçirmek amacıyla ve dolandırıcılık amacıyla gönderildiği anlaşılmaktadır.

Türkiye Bankalar Birliği, banka ile Müşteri arasında hesap açılışı, kredi başvurusu gibi süreçlere aracılık etmez ve bankaların müşterilerinin kullandığı kişisel bilgileri veya banka hesap durumu bilgilerini hiçbir şekilde talep etmez, tavsiye etmez veya oluşturmaz. Bankacılık süreçleri.

Bu prestij ile dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgilerin, hesap durum verilerinin, banka hesap ve kredi kartı bilgilerinin ve güvenlik şifrelerinin paylaşılmaması davranışa dönüştürülmelidir. Mağduriyet yaşamamak için güvenlik uyarılarına dikkat edilmeli ve geçersiz e-posta mesajlarına dikkat edilmelidir. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu