Haber

Yozgat’ta kurban fiyatları arttı

SEYFİ ÇELİKKAYA

Çevre illerde şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan pazarları 14 Haziran’a kadar kapatıldı. Yozgat Ahır ve çiftliklerde kurbanlar satışa sunuldu. İl dışına da kurbanlık hayvan dağıtımına başlandı. Yozgat Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, “Geçen yıl 20, 25’e sattığımız hayvanlar şu anda 40-45 düve civarında. 60 bin liraya satılan boğalar şu anda 100 bin liraya satılıyor, 90 bin lira. 7 kişilik hayvanlar 90-100 bin lira. Küçükbaşlar da 5-6 bin lira” diye konuştu.

Yozgat’ta bayrama kısa bir süre kala, il genelinde hayvan pazarlarının kapalı olması nedeniyle Yozgat’ta yetiştiriciler yaylalara getirdikleri kurbanlıklarını ahırlarda satmaya başladı.

“YOZGAT’TAKİ HAYVANLARIMIZ DAHA KALİTELİ, DAHA GÜZEL”

Yozgat Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, Yozgat’ta hayvanların genellikle yaylalarda beslendiğini ve bu nedenle etlerinin daha kaliteli olduğunu söyledi. Selvi, bu nedenle Yozgat’ta beslenen kurbanlık hayvanların tercih edildiğini söyledi.

“Kurban Bayramı yaklaşıyor hayvanlar indirimde. Çok güzel indirimler oluyor herkes alıyor. Hayvanlarımız Yozgat’ta daha kaliteli ve daha güzel. Genel olarak yüzde 90’ı organik yem ve organik yemle besleniyor.” ürünlerimiz dolayısıyla hayvanlarımız kaliteli.Kurban da yakın,Şu anda satışlar yüksek.Her seneye göre bu sene daha çok talep var, daha çok satış yapılıyor.Şu anda yurt dışından misafirlerimiz var geldiler. Kurbanlık satın almak için. Hayvanlar rahat bir şekilde satılıyor. Önümüzdeki günlerde hayvan pazarımız kurban için açılacak. 15-20 gün öncesinden burada hayvan pazarı açacağız. Kurban pazarımız her şeyiyle burada, mezbahasında olacak. Yozgatlılar daha keyifli ve rahat bir şekilde kurban kesecek. Hoş bir kurban olacak.”

“GİRDİ MALİYETLERİ YÜKSEK, YÜKSEK FİYATLAR DA YÜKSEK”

Girdi maliyetlerinin kurbanlık fiyatları da etkilediğini belirten Selvi, “Bu yıl girdi maliyetleri yüksek olduğu için fiyatlar da yüksek. Ancak yüksek de olsa vatandaş alıyor, yılda bir kesiyor. Geçen yıl 20 ve 25’e sattığımız hayvanlar şu an 40. Düveler -45 civarında. 60 bin liraya satılan düveler şu anda 100 bin lira 90 bin liradan satılıyor. Yedi kişilik hayvanlar 90-100 Küçükbaş hayvan 5-6 bin lira. Hayvanlara göre 4 bin liraya kadar inebiliyor ama bu sene 4 bin liraya düşmeyecek” dedi.

“GEÇEN YIL YÜZDE 60-70 ARTTI”

Gaziantep’ten kurbanlık hayvan almak için Yozgat’a gelen Süleyman Celepçi isimli vatandaş, “Değerli yetiştirici reisimiz Hacı Selvi’den toplu mal almaya geldim çünkü buradaki hayvanlar doğal. Talep çok, herkes de talep ediyor. Geçen seneye göre yüzde 60-70 civarında bir artış var.Umarım hayırlara vesile olur. Yanımda bir veya iki kamyon alacağım. Doğal olduğu için alacağım. Gaziantep’te fedakarlık yetmez. Yaylada yayıldığı için daha lezzetli, daha güzel ve daha yumuşak olduğu için buraya geldim.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu