Haber

Zelenskiy’e “yakışıklı” diyen Rus kadına ceza

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken işgale takviye kuvvet vermeyen Ruslar da kendi ülkelerinde cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Moskova merkezli bir insan hakları örgütü, Olga Slegina isimli kadına, sırf Zelenskiy’in yakışıklı olduğunu söylediği için Moskova’daki beş dakikalık duruşmada 40 bin ruble (9500 TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Yaşlı kadın, Zelensky için geçen Aralık ayında bir sağlık merkezindeydi. “kızgın”diğeri diyor “Bence iyi bir espri anlayışı var. Yakışıklı bir genç adam.” Kendisini duyanların ihbarı üzerine gözaltına alındığı bildirildi. Slegina, “Zelenskiy’i övmek ve Rus ordusunun itibarına saygısızlık etmek”yargılandığı davada suçlu bulundu.

Okuyamadığı bir kağıt imzalamak zorunda kaldığını anlatan bayan, olay karşısında şok olduğunu ve neler olduğunu anlayamadığını söyledi.

Ukrayna’nın işgalinin ardından Rusya’da kabul edilen madde ile Rus ordusuna saygısızlık yapanların hapis ve para cezasına çarptırılacağı öngörülüyor. Savaş karşıtı Rus gösterileri sırasında binlerce kişi gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu