Haber

1’i turuncu kategoride olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi! O anlar kamerada

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis’te düzenlenen “Şehit Korucu Mehmet Yılgın Operasyonu”nda terörden arananlar listesinde 1’i “turuncu” kategoride yer alan 4 terörist ile terör örgütüne yardım ve yataklık eden 8 kişinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. terör örgütü gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Bitlis İl Jandarma Komutanlığı komuta ve idaresinde; Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak taarruz helikopterleri ve Jandarma SİHA’nın desteğiyle Bitlis’in Söğütlü kırsalında ‘Şehit Güvenlik Muhafızı Mehmet Yılgın Operasyonu’ gerçekleştirildi.

4 TERÖRİST BOZULDU

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Görevlisi ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 4 terörist ellerindeki silahlarla etkisiz hale getirildi. Terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yapan 8 kişi de gözaltına alındı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden ‘Agit’ kod adlı Veysi Aydemir, İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde ‘turuncu’ kategoride yer aldı. Bitlis’te 2015-2021 yılları arasında 11 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 19 güvenlik görevlisinin yaralandığı 5 eyleme teröristlerin katıldığı belirlendi.

“MÜCADELEMİZ SÜREKLİ DEVAM EDECEKTİR”

Bakan Yerlikaya, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak ve kalmayacak. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Harekatı gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin, son terörist etkisiz hale getirilene kadar çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.”

haberguzelyurt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu