Ekonomi

ABD Hazine Bakanlığı elektrikli araçlar için vergi teşvikini genişletiyor

YENİ ABD Hazine Bakanlığı, daha fazla elektrikli otomobilin vergi teşviklerinden yararlanmasını sağlayacak şekilde araç sınıflandırma standardını güncelledi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Enflasyonu Düşürme Yasası” kapsamında mevcut “temiz araç” vergi indirimi için tavan fiyat belirlemede kullanılan araç sınıflandırma standardının değiştirildiği bildirildi.

Temiz araç üretici ve satıcılarının vergi teşviklerinden yararlanabilmesi için temel şartların geçen yıl Aralık ayında belirlendiği hatırlatılırken, ilgili kılavuzun Ocak ayında da yayımlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu kılavuzun araçların sedan, SUV veya diğer tipte olup olmadığını veya 55 bin ila 80 bin dolar sınırına tabi olup olmadığını belirlemek için bir standart sağladığı kaydedildi.

Tüketicilerin hangi araçların paket taşıt vergisi indirimi kapsamında olduğunu daha kolay bilmelerini sağlamak amacıyla araç sınıflandırma standardının güncellendiğine işaret edilen açıklamada, değişikliğin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağı belirtildi. .

ABD’de tüketiciler, yeni elektrikli araç alımlarında 7.500 $’a kadar paket vergi indiriminden yararlanabilir.

Güncelleme sayesinde Tesla, Ford ve Volkswagen gibi otomobil üreticilerinin daha önce vergi indirimi kapsamında olmayan bazı elektrikli otomobil modelleri de teşviklerden yararlanabilecek.

beyagacajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu