Ekonomi

Bu Hafta Takip Edilecek 5 Önemli Gelişme

Yazar – Noreen Burke

Investing.com – Noel tatilinden önceki hafta ekonomik takvim sakinleşiyor ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) bu yılki son toplantısını yapan son büyük merkez bankası. ABD’de konut ve tüketici inançlarına ilişkin bilgiler ekonominin gücü hakkında yeni bilgiler verirken, durgunluk endişeleri hakim. Yatırımcılar, Fed’in agresif politika sıkılaştırmasının büyümeyi engelleyeceğinden endişe ederken, “Noel rallisi” beklentileri azaldı.

Yeni haftaya başlarken bilmeniz gerekenler:

  1. BOJ

Aşırı güvercin olan BOJ, artan enflasyona rağmen yılın finalini Salı günü yapacak. toplantıdaOnu küresel benzerlerinden ayıran negatif faiz oranlarına bağlı kalması bekleniyor.

Yıllık enflasyon oranı Ekim ayında %3,6 ile 40 yılı aşkın bir sürenin en büyük artışına ulaşırken, bu artışta enerji ve gıda fiyatlarındaki artış etkili olmuştur. Yüksek olmasına rağmen, Japonya’da enflasyon hala ABD ve Avrupa’da görülen seviyelerin oldukça altında ve ekonomik toparlanma kırılgan olmaya devam ediyor.

BOJ Lideri Haruhiko Kuroda, on yıllık görev süresinin ardından Nisan ayında görevinden ayrılacak ve bu tarihten önce değerli bir politika değişikliği yapmak mümkün değil.

Bu Kasım ayı için şişirmebilgiler perşembe günü açıklanacak ve bir artış daha göstermesi bekleniyor.

  1. ABD verileri

Yatırımcılar bu hafta Konut başlangıçlarıile birlikte yenive mevcut ev satışlarıABD konut piyasası ile ilgili açıklanacak Kasım ayı rakamları ile durum hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Ekim ayında yükselen ipotek oranları, ABD’de mevcut ev satışlarının art arda dokuzuncu ayda rekor seviyeye düşmesine neden olurken, ev inşaatı da keskin bir şekilde düştü ve tek ailelik konut projeleri neredeyse iki buçuk yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Çarşamba günü, Konferans Kurulu, Kasım ayında dört ayın en düşük seviyesine düştükten sonra yükselmesini beklediğini söyledi. tüketici inanç endeksiyayınlayacak

Cuma günü açıklanacak kişisel gelirve harcamaVeriler, son iki tüketici fiyat endeksi raporunun fiyat baskılarının hafiflediğini göstermesi ve enflasyonun zirve yapmış olabileceğine dair umutları artırmasının ardından yakından izlenecek.

  1. takaslar

Fed’in agresif sıkılaştırma politikasının ekonomiyi resesyona sürükleyeceğine dair korkular artmaya devam ederken, ABD borsaları Cuma günü üst üste üçüncü seansını da düşüşle tamamladı ve ikinci haftayı da kayıplarla kapattı.

haftalık olarak Dow Jones Sanayi Ortalaması%1,66, S&P 500%2,09 ve Nasdak%2,72 kaybetti.

Geçen hafta Fed 50 baz puanlık daha küçük bir faiz artırımı yapmış ancak daha fazla artırım yapılabileceğine işaret etmiş ve 2023’te faiz oranlarının 2007’den beri görülmeyen bir seviye olan %5’i aşacağını öngörmüştü.

Aviva Investors Multi-Asset fonları başkanı Sunil Krishnan, Reuters’e yaptığı açıklamada, “Merkez bankaları, politika yapıcıların enflasyon ve faiz oranları konusunda güvercin davranacağı beklentileriyle, toparlanan piyasalara darbe vurdu” dedi. söz konusu.

  1. avro bölgesi

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) geçen hafta faiz oranlarını 50 baz puan artırmasının ardından Euro bölgesinde önümüzdeki hafta daha sakin geçecek.

Pazartesi günü hafif bir yumuşama göstermesi beklenen Aralık ayında Almanya Ifo iş ortamı endeksiraporu paylaşacak.

Rapor, geçen hafta Almanya’da ekonomik aktivitedeki düşüşün üst üste ikinci aydır yavaşladığını gösteren PMI verilerinin ardından geldi ve blokta olası bir sakinleşmenin sanıldığından daha yüzeysel olacağına işaret etti.

Öte yandan ECB Başkan Yardımcısı Luis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu