Haber

Bartın’da 1458 ton atık geri dönüştürüldü

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 1458 ton atık toplanarak geri dönüşüme gönderildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Bartın Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’ndeki çalışmalara bu yıl da yoğun bir şekilde devam edildi.

Atık ambalaj, pil ve yağları toplayan gruplar, 1458 ton atığı geri dönüşüme gönderdi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, ambalaj atıklarının yanı sıra atık piller konusunda da çalıştıklarını belirtti.

Atık pillerin toplanması, bertarafı ve geri dönüşümünün sağlanması için Taşınabilir Pil İmalatçıları ve İthalatçıları Birliği İktisadi İşletmesi (TAP) ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Akın, “Atık pillerin belediye bünyesinde doğrudan veya dolaylı olarak taşınmasını önlemek amacıyla sınırlarını alıcı ortama, ayrı toplama, bertaraf ve geri dönüşüm amacıyla imzaladığımız bu protokolü Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği, 5393 Sayılı Belediye ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırladık. ” bilgisini paylaştı.

Akın, c??????iva, kurşun, çinko, lityum, kobalt gibi elementler ve çeşitli kimyasallardan üretilen tüm pillerin insan sağlığına ve çevreye büyük zararlar verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Bu pillerin yüzeysel çöplere atılması çevre ve canlıların sağlığı için büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Bu kapsamda başta ilkokul ve lise dengi okullar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına 50 adet atık pil kutusu dağıttık. Çevreyi koruyoruz. 2022 yılında 40 kilogram atık pili geri dönüşüme gönderdik.’Çevrecilik milliyetçiliktir’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Belediye olarak israfı önlemek, atıkları geri dönüştürerek ekonomiye katkıda bulunmak, doğaya atılan atıkları önlemek ve doğal kaynakları verimli kullanmak için çalışıyoruz.Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bartın bırakmak için “Gecemizi gecemize kattık. Ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Bartın Belediyesi olarak atıkları toplayıp ayrıştırarak geri dönüştürdük. Bu kapsamda 2022 yılında 1458 ton atığı geri dönüşüme kazandırdık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu