Yaşam

Müzisyen Terry Hall öldü

The Specials, Fun Length Three, The Colourfield, Terry, Blair & Anouchka, Vegas gibi setlerde yer alan müzisyen Terry Hall, 63 yaşında hayatını kaybetti. Hall’un ölümü The Specials grubu üyeleri tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. hesaplar.

Grup Twitter’da “Güzel arkadaşımız, kardeşimiz ve bu ülkenin yetiştirdiği en parlak ilahiyat müzisyenlerinden ve yazarlarından biri olan Terry’nin vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Terry olağanüstü bir eş ve babaydı. , canların en kibarı, en şakacısı. ve en samimilerindendi. Müziği ve icraları hayatın özünü kapsıyordu… Sevinç, acı, mizah, adalet arayışı ama en çok da aşk… Çok özlenecek. Onu tanıyan ve seven herkes tarafından seslendirilecek ve arkasında olağanüstü müziğinin ve derin insanlığının armağanını bırakacak.”

Grup ayrıca Hall’un ailesinin mahremiyetine saygı gösterilmesini istedi.

Terry Hall, Clash ve Sex Pistols’tan ilham alan ilk seti olan punk grubu Squad’a katıldı. Ablası Teresa onu Trojan Records ile tanıştırdı. David Bowie’nin 1975 tarihli Young Americans albümü, Hall’u müzisyen olmaya itti. Hall, Coventry grubunun 1977’de vokalist Tim Strickland’ın yerine kurulmasından kısa bir süre sonra Specials’a katıldı. İlk single’ları Gangsters’ı 1979’da çıkardılar ve Birleşik Krallık single listesinde 6. sıraya kadar yükseldiler. Önümüzdeki iki yıl boyunca İlk 10’a hakim oldular ve 1981’de ikinci 1 numaralı single’ları Ghost Town ile zirveye ulaştılar.

Hall, Specials grup arkadaşları Staple ve Lynval Golding ile Fun Length Three’yi kurdu. Hall daha sonra, 1984’te Thinking of You ile hit olan Colourfield adlı başka bir grup kurdu. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu