Haber

“Ortaöğretimde Mesleki Eğitim Oranımız Yüzde 50”

Mesleki Eğitim Oranı ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 17 yaşındakilerin yaklaşık yüzde 36’sının mesleki eğitim programlarına kayıtlı olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, orta öğretim kurumlarında mesleki eğitim oranının yüzde 50’ye yakın olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİTEE) 4. Mütevelli Heyet Toplantısı’nda değerli mesajlar verdi.

Mesleki Eğitim Oranı

Bakan Tekin, zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin okullaşma oranının yüzde 100’e yaklaştığını bildirdi. Dünyadaki nüfus oranlarına baktığımızda Türkiye’nin en genç nüfusa sahip ülkelerden biri olduğuna işaret eden Tekin, zorunlu eğitim çağını tamamlamış gençlerin meslek edinme sürecini çok önemsediklerini belirterek, zorunlu eğitimi tamamlayan 17 yaşındakilerin yaklaşık yüzde 36’sının mesleki eğitim programlarına kayıtlı olduğu. dikkat. Bakan Tekin, meslek liselerinin orta öğretim kurumları içindeki oranının yüzde 50’ye yakın olmasının mesleki eğitime önem verdiklerini gösterdiğini belirterek, yaptıkları takviyelerle branştaki ara eleman ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını kaydetti. özellikle son sınıf öğrencileri için staj ve işyeri eğitimi bağlamında.

“Mesleki Eğitim Oranımız Yüzde 50”

Mesleki Eğitimde Öğretmen Yetiştirmenin Önemi

  Öğretmenlerin mesleki gelişimleri açısından önemli bir çaba sarf ettiklerini, hem hizmet içi eğitim süreçleriyle hem de elektronik hizmet içi eğitimlerin yapılabileceği Öğretmen Bilgi Ağı aracılığıyla öğretmenlerin niteliklerini yükselttiklerini anlatan Tekin, Son 20 yılda Bakanlık bünyesinde yaklaşık 700 bin öğretmen istihdam edildiğini ve toplamda 1 milyon 100 bine yakın öğretmen olduğunu kaydetti. Ülkemizde eğitim hizmetlerine erişimi artırmaya yönelik temel politikaların okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar geniş bir kitleyi kapsadığını ve okullaşma açısından sayısal bilgilerin arttığını belirten Tekin, “Şu anda eğitime alınma oranı Türkiye’de zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerimiz arasında eğitim süreci yaş nüfus açısından yüzde 100’dür. yaklaşıyor. Her yaş grubundaki öğrencilerimizin tamamına yakını 12 yıllık zorunlu eğitim sürecine dahil edilmektedir. Bu çok önemli bir başarı” dedi. Tekin, PISA ve TIMMS gibi uluslararası derecelendirme mekanizmalarının verilerinde Türkiye’deki başarı sıralamalarının her geçen gün zirveye tırmandığını vurguladı.

Fatih Projesi

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya devam ettikleri Fatih Projesi kapsamında Türkiye’de 700 bine yakın sınıfta interaktif tahta kullandıklarını ve çocukların eğitim sürecinde bilişim altyapısını kullanmalarına olanak sağladıklarını belirten Tekin, teşekkür etti. bu projeye en ücra köşedeki bir devlet okulu bile EBA denilen bilişim ağı üzerinden eğitim alma imkanına kavuşuyor. Yapabileceğini söyledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu