Haber

Rusya, Nijerya’ya 34 ton gübreyi tazminatsız gönderdi

Rusya, bir yandan Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatları doğrultusunda yoksul Afrika ülkelerine bedava tahıl göndermeye devam ederken, diğer yandan BM Dünya Gıda Programı kapsamında Afrika’ya yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Uralhim şirketinden yapılan açıklamaya göre Nijerya’nın Onna Limanı’na 34 bin ton gübre teslim edildi ve şu anda boşaltma çalışmaları sürüyor.

Şirket, BM Dünya Gıda Programı Doğrudan Nijerya halkına yönelik yapılan sevkiyatla 5’inci insani yardım kargosunu Afrika’ya ulaştırdıklarını belirtti. Uralhim ayrıca deniz taşımacılığı ve diğer nakliye masraflarını da karşılıyor.

Uralhim, 2022 sonu itibarıyla Afrika’ya 134 bin tondan fazla gübre sevk etti. Bunun 111 bin tondan fazlası AB’deki liman ve silolardan Zimbabve, Kenya, Malavi ve son olarak Nijerya’ya, AB’nin desteğiyle gönderildi. BM programı.

Uralhim Kümesi, gelişmekte olan ülkelere yaklaşık 300 bin ton mineral gübre bağışlamayı planlıyor. Uralhim Genel Müdürü Dmitriy Konyayev, gıdaya erişimin her düzeyde ortak çabayla elde edilebilecek ve elde edilmesi gereken temel insan haklarından biri olduğunu vurguluyor.

Temmuz ayında tahıl anlaşmasının sona ermesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın Dünya Gıda Programı’nda listelenen altı Afrika ülkesine insani yardım olarak tahıl sağlayacağını açıklamıştı. Bu ülkeler Mali, Burkina Faso, Zimbabve, Orta Afrika Cumhuriyeti, Eritre ve Somali olarak sıralandı.

haber-sile.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu