Sağlık

Son ayda hasta sayısında yüzde 80 artış! Yoğun bakım ünitelerinde yoğunluk artıyor…

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hasta sayısında son ayda dikkat çekici bir artış yaşandı. Erişkin bölümünde günlük hasta sayısı yüzde 70-80 artarken, Çocuk Acil Servisinde üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hasta sayısında yüzde 50, alt solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hasta sayısında ise yüzde 50 artış yaşandı. %30 oranında. Acil servise başvuran hastaların yüzde 7-8’inin Kovid testi pozitif çıktı.

YBÜ YOĞUN BAKIMDA ARTIŞTAN KORKUYORUZ!

Yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluğa dikkat çeken Prof. Dr. Melike Cengiz, genellikle solunum yetmezliği gelişen hastaların yoğun bakıma alındığını belirtti. 65 yaş üstü kronik hastalar ve bağışıklık sistemi sorunu olanlara dikkat çeken Cengiz, grip enfeksiyonlarının bu gruplarda zatürreye yol açabileceğini belirtti.

MASKE VE HİJYEN GEREKLİ!

Prof. Dr. Cengiz, bu dönemde maske kullanımının önemine vurgu yaparak, kapalı alanlarda bulunuyorsanız sık sık havalandırma yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca el hijyenine ve genel vücut temizliğine önem verilmesi gerektiğini belirtti.

GENEL PNÖMAN TEDAVİSİ

Yoğun bakımda sadece Kovid hastalarının olmadığını belirten Cengiz, farklı virüslerin de izole edildiğini söyledi. Kovid varyantlarına dikkat çeken Cengiz, hangi virüsle enfekte olursa olsun genel zatürre tedavisinin uygulandığını söyledi.

RİSK GRUPUNDA OLANLAR DİKKAT!

Risk grubundaki bireylerin kendilerini koruması gerektiğini vurgulayan Cengiz, yaşlıların, şeker hastalarının ve kanser hastalarının toplu alanlardan uzak durmasını önerdi. Riskli kümelere sahip bireylerin hastalık süresince bu kümelere yaklaşmaması gerektiğini de belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu