Sağlık

Depremzede aile bebeklerine İzmirli doktorun adını verdi

Genel afet adaptasyonunun İzmir tarafından üstlenildiği Osmaniye’de Büyükşehir ekipleri de özel hikayelerin parçası. Anne Takdire Halaç’ın riskli gebelik sürecinin son günlerinde hep yanlarında olan Halaç ailesi, İZENERJİ A.Ş. Bebeklerine işyeri hekimi Bahar Tek adını verdi. Anne Halaç, İzmirli bir annenin çocuğunu ilk doğumunda emzirdiğini belirterek, “İki bebeğimi İzmirliler kurtardı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından genel afet adaptasyonunun üstlendiği Osmaniye’de bir yandan kayıpların acısı yaşanırken, diğer yandan hayat yeni başlangıçlarla devam ediyor. İZENERJİ A.Ş. işyeri doktoru Bahar Tek, tehlikeli bir hamilelik sürecinden geçen depremzede Takdire Halaç’ın her an yanındaydı. Doğumhaneye girerek elini hiç bırakmayan Hekim Bahar Tek, anneye moral verdi. Çadır kentte yaşayan ve kucağına aldığı üçüncü çocuğuna Bahar adını veren Takdire Halaç, “Allah razı olsun, her gün tansiyonumu ölçüyordu. Çok iyiydi. Doğumuma girdi, bebeğimi kucağına aldı, giydirdi. Çocuğuma onun adını vermek istedim. O beni kurtardı. Adana’ya göndereceklerdi. Sorunlu doğum dediler. Bahar Hanım beni teselli etti.

“Tanrı seni korusun”
Aynur ve Aysel adında iki kızı olduğunu belirten Takdire Halaç, ilk doğumunda yaşadıklarını da anlatarak, “Aynur’u 7 aylıkken dünyaya getirdim. Sonra İzmirli bir aileye rastladık. Çocuğu da rahatsızdı. Sütünü verdi, çocuğumu emzirdi. Sütüm yasaktı. Emzirdi. Allah ikisini de korusun. İzmirliler iki bebeğimi kurtardı” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerden memnun olduğunu anlatan Halaç, “Söylediğim her şeyi getirdiler. Her şeyimi ağırladılar. Allah bin kere razı olsun. dedi.

“Önce bebeği ben tuttum”
Doktor Bahar Tek, “Ben buraya geldiğim ilk gün Takdir Hanım ile tanıştım. Genel müdürümüze ulaşan bilgiye göre sorunlu bir gebelik geçirme ihtimali olan bir hastaydı. Çadırda kalıyorlar. Gidip inceleyebilirsin gibi bir talepte bulunuldu. Takdire ile tanıştıktan sonra her gün sabah akşam mesajlaşmaya başladık.”
Doğumun Osmaniye Devlet Hastanesinde yapıldığını söyleyen Bahar Tek, “Beni arayıp hastaneye gideceğimi söyledi. Hastane kapısından neredeyse aynı anda girdik. Doğuma beraber girdik, beraber çıktık. Doktor Pınar Hanım, Osmaniye Devlet Hastanesi’nde doğum yaptı. Önlüğü giydim ve birlikte ameliyathaneye girdik. Elini tuttum, ameliyat boyunca konuştuk. Önce bebeği tuttum. Sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi, takibi devam ediyor.”

“Kızlarımız gibi hissediyorum”
Bebeğe kendi ismini vermeyi pahalıya çıkaran Tek, “Çok ağrısı vardı. Doğum başladı, hala sevk olacak mı, Osmaniye’ye gidecek mi, Adana’da mı kalacak, “Bebeğinize ne isim koyacaksınız?” Diye sordum. Senin adını söyledi. Ondan sonra ona Bahar bebek adını verdiler. Çocuğu kucağıma aldım, ağlıyordu, durdu, parmağıma sarıldı, ağlaması durdu, uykuya daldı, kuvözde izledim. Bahar bebek artık benim manevi kızım. Tıp fakültesinde acil serviste çalışırken çok doğum gördüm ama bu benim için başka bir şeydi. Gerçekten kızımız gibi hissediyorum. İşyeri hekimi olarak görev yaptığım İZENERJİ’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, ardından Yürütme Konseyi Liderimiz Ali Ercan Türkoğlu’na ve Genel Müdürümüz Celal Ergin’e teşekkür ediyorum. Benim için unutulmaz bir deneyimdi.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

pinarhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu