Sağlık

Çalışma Bakanı ‘Devlet Memurlarının Maaşı Net 22 Bin’ Dedi, Sendikalara ’35-40 Bin’ Denildi!

Temmuz minimum fiyatı Net rakamın 11 bin 402 lira olarak açıklanmasının ardından memur sendikaları en düşük memur maaşının asgari ücretin altında olduğunu yansıttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün en düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını açıkladı. Ancak sendikalar hükümete, memurların en düşük maaşının 22 bin TL değil, yoksulluk sınırı içinde olması çağrısında bulundu. Sendikalardan en düşük memur maaşı 35-40 bin aralığında.

İşte Sendikaların Artış Talepleri:

Hekimsen, HEP-SEN, Büro-İş ve Anadolu Sağlık-Sen gibi sendikalar, memur maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına sosyal medya üzerinden tepki göstererek hükümetten zam beklentilerini açıkladı.

Hekimsen’in Talebi: 35 Bin TL

Eğer bir doktorsanız, “Sözün sonuna geldik. Bundan sonra yorumla değil hakkımızı alana kadar sahada olacağız. En düşük memur maaşı olan 35 bin TL’yi istiyoruz. Maaşlarda adalet istiyoruz” dedi.

HEP-SEN’in Talebi: 33 Bin 752 TL’yi Geçti!

HEP-SEN Genel Lideri Yunus Şimşek, “Devletin memuru, devletin prestijidir. Yoksulluk sınırının 33 bin 752 lirayı aştığı bu dönemde “7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi” görüşmeleri Ağustos ayında yapılacak. Yoksulluk sınırının altındaki bir tabloda ne olacağı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Masayı uyarıyoruz! Memur fakir olamaz!” ilan etti. Şimşek, İzmir anket sonuçlarından derlediği grafikleri paylaştı.

Büro-İş’in Talebi: 40 Bin TL

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “10-15 yıl önce bir memurun maaşı asgari ücretin 3 katıydı. Şimdi asgari ücretin altında. Memura doyamadığınız şey nedir? Memurların asgari maaşı 40 bin olmalı” dedi. Hamzaçebi resmi bordro fotoğrafını paylaştı.

Anadolu Health-Sen’in Önerisi 39 Bin 500 TL

Anadolu Sağlık-Sen, “2002’den beri maaşları eridi, asgari ücretin 3,5 katı olan aylık ücretleri 1,4 katına indi. İnsanca bir yaşam için emekliliğe yansıyan tek bir maaşın yoksulluk sınırının üzerinde olmasını istiyor, sendikal mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

guzelbahceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu